A link vágólapra másolva!
fotó: Szabó-Simon Bernadett
fotó: Szabó-Simon Bernadett

Szabó-Simon Bernadett 1988-ban született Nagykanizsán és gyermekkorától kezdve járja a természetet. A természetfotózás iránti szenvedélye 2010-ben kezdődött, eleinte az apróbb élőlények (lepkék, bogarak), valamint a háziállatok életének megörökítése foglalkoztatta, majd az idő előrehaladtával egyre nagyobb kihívásokat keresett. Később csatlakozott a Kanizsa Fotóklubhoz, mely további lendületet adott neki és végül a nagyvad fotózásban találta meg önmagát, olyannyira, hogy évek alatt a szenvedélyévé vált.

A kétgyermekes édesanya vadász férjével gyakran járja Somogy és Zala vármegyék erdeit, melyek rengeteg inspirációt tartogatnak számára. Célja az alkotás örömén túl, hogy a natúrától elszakadt emberek szívébe elültesse a természet szeretetének magvát azáltal, hogy bepillantást enged számukra a természet titkos pillanataiba. Kedvenc témái közé tartozik a gímszarvas, a vaddisznó, valamint az őz, de szívesen fényképez madarakat is.

Fotói több kiállításon szerepeltek már, áprilisban „Erdőbéli pillanataim” címmel nyílt színvonalas önálló kiállítása egykori iskolájában Nagykanizsán, a Kiskanizsai Általános Iskolában, ahol ökoiskola lévén, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy szemléltessék, hogyan jelenik meg a természetközeliség a XXI. századi ember mindennapjaiban. Jelenleg egy - több témakört felvonultató, irodalmi alkotásokat és festményeket is bemutató - társas kiállítás keretében is itt láthatóak az ifjú természetfotós hölgy alkotásai. A május 17-én megnyílt tárlat június 16-ig nyitvatartási időben tekinthető meg az intézményben.

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép