A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Nagy sikernek örvendett a Magyar Solymászatért Alapítvány szervezésében megvalósult gyermektábor.

Július 21-26. között rendezték meg a Magyar Solymászatért Alapítvány első alkalommal meghirdetett gyermektáborát. Prágay István, az alapítvány elnöke kiemelte: eredetileg 20 fővel terveztek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel 30 gyermek részvételével valósult meg, a Sárospatak és Sátoraljaújhely között elhelyezkedő Kácsárdi Ifjúsági Táborban.

– A csapat általános iskolás korosztályból tevődött össze. Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amelyek értéket és élményt adnak a gyermekek számára, emellett hozzájárulnak a gyerekek testi, lelki, szellemi fejlődéséhez is. Különböző bemutatókat, játékos feladatokat, sportprogramot, kézműves foglalkozást, kirándulást, vetélkedőt, szarvasgombászást, íjászatot, agarászatot is besűrítettünk a szűk egy hétbe – hangsúlyozta, és hozzátette: a programok megvalósításában kiemelkedő szerepe volt solymásztársaknak és barátoknak, valamint ifjú önkénteseiknek is.

A solymászismereteket rögtön a legnagyobb vadászmadarunk, a szirtisas megismerésével kezdték, majd különböző korú, nemű vándorsólymokat láthattak és vehettek kézre a gyermekek, továbbá az összes jelenlévő solymász-kutyával is megbarátkoztak.

– Az esti repítéseken és a táborban maradt fiatal sólymok etetésén is mindenki óriási érdeklődéssel vett részt, de nagy izgalommal várták az esti lesvadászatot is. Az egyik legemlékezetesebb élménnyé vált számukra, amikor a „Karosi Honfoglalók” egy teljes napra visszarepítettek minket az időben – tájékoztatta vadászújságunkat a szervező alapítvány elnöke, Prágay István.

A tábor fénypontja és egyben záró programja pedig a résztvevő gyermekek solymász-inassá való avatása volt.

 

Cikk kép
Cikk kép