A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A korongvadászok nemzetközi megmérettetésére 35 ország több mint 700 sportolója nevezett 6 kategóriában. A világbajnokságot a Vérteserdő Zrt. és a Magyarországi Vadászlövészek Egylete (MVE) rendezi a Csákberény melletti lőtéren.

Cikk kép

Augusztus 14-én, szerda délután zajlott az ünnepélyes megnyitó az alcsútdobozi Puskás Ferenc Sport Hotel kertjében, ahol a nemzeti himnuszok dallamaira vonultak fel a résztvevő országok sportolói.

Cikk kép

Köszöntőt mondott Magyar Csaba, a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke, aki kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés, hogy a tavalyi gánti világbajnokság után idén újra az MVE rendezheti a legrangosabb nemzetközi versenyt.

Cikk kép

Felszólalt dr. Vécsei László, Csákberény polgármesetere is, aki elmondta, hogy az elhivatottság és a kemény munka ünnepe ez, amelyet minden versenyző befektetett az edzések során, valamint, hogy a sportolók nemcsak a saját törekvésüket, hanem a nemzetük reménységét is kifejezik, amikor a lőállásba lépnek.

Cikk kép

Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy igazi megtiszteltetés számára, hogy sokadik alkalommal köszöntheti Pannónia szívében a sportág nemzetközi mezőnyét a rendező ország nevében. Egyúttal gratulált Macsek Lajosnak, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatójának a szervezés irányításáért.

Cikk kép

A magyar felmenőkkel rendelkező Jean Francois Palinkas, a FITASC elnökeként nyitotta meg ünnepélyes keretek között a 2024. évi világbajnokságot. Köszöntőjében elmondta, hogy minden koronglövész a világon dicsérje Magyarországot a magas színvonalú rendezésért, majd hozzátette, hogy soha ne feledjük el: a sport egy család és mindannyian ugyanannak a családnak a tagjai vagyunk! „Szeretjük a sportot, szeretjük a sportlövészetet, a gyorsított korongvadászatot!”

Cikk kép

A megnyitón az Európa-bajnok Vadászkamara Kürtegyüttes játszott a résztvevő országokhoz köthető szólamokat.

Cikk kép
Cikk kép