A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az elmúlt napok háborús eseményei hatására az egész országot megmozgató összefogás jött létre, hogy a magyarok is segíthessenek a bajba jutott, otthonukat a háború miatt elhagyni kényszerülő menekülteken.

 

Számos vadász és vadászatra jogosult próbál segíteni, akik felismerve a helyzet súlyosságát, saját lehetőségeikhez mérten cselekedni kezdtek, és jelesre vizsgáztak emberségből, valamint vadásziasságból.

Ezúttal Kiss B. Zoltánt, a világkiállítás vásárosnaményi helyszínének ötletgazdáját, a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetségének korábbi elnökét értük el az ügyben. Éppen akkor értük el, amikor telefonon intézte az újabb segélyadományok mobilizálását Kárpátalja felé. A hosszú repülőútból és a 48 óra ébrenlétből szinte semmi sem látszik rajta, mert Zoltán külföldön tartózkodott akkor, amikor értesült az ukrán–orosz konfliktus kitöréséről. Azon nyomban megkezdte a szervezést. A vadász lapunknak elmondta:

– Ahogy értesültem a kinti sajtóból és a családommal folytatott telefonbeszélgetésből, hogy mi történt Ukrajnában, már fejben elkezdtem végigvenni annak a lehetőségét, hogy cégünk és üzlettársaink milyen formában tudnak részt vállalni a kárenyhítésben. Mint az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. stratégiai partnerei, a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetségének tagjaival egyeztetésbe is kezdtem. Dr. Tilki Attilával, térségünk országgyűlési képviselőjével, valamint városunk polgármesterével, Filep Sándorral is végigvettük a közös segítségnyújtás módjait. Mivel úgy láttam, hogy a határ innenső oldalán jól szervezetten folyik a menekültek ellátása, célirányosan Kárpátaljára fókuszáltunk. Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal is sikerült felvennem a kapcsolatot, aki tájékoztatott, hogy odaát élelmiszerhiánnyal küzdenek, így megkértem kollégáimat, hogy mérjék fel a lehetőségeinket, illetve szervezzék meg a felajánlásgyűjtést az üzleti partnereinknél. Elsőre hat kisteherautónkat tudtuk megtölteni élelmiszerrel, aztán összesen, az eddig eltelt 48 órában, közel 25 tonnányi adományt vittünk ki Beregszászba, ahol az ottani polgármester megszervezte a szétosztást. Nagy meglepetést okoztunk a határátkelőhelyen, hogy „zöld ruhásan” szálltunk ki az autókból, hiszen vadász barátaim azonnal jelentkeztek a sofőri feladatra – és hát miben menjünk, ha nem vadászöltözetben?!…

Cikk kép