A link vágólapra másolva!
Fotó: Surányi Linda
Fotó: Surányi Linda

Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.: a most aláírt együttműködési megállapodásukban kiemelt figyelmet fordítanak a fajvédelmi feladatokra, a természeti nevelésre és a társadalmi szemléletformálásra.

A megállapodással a két szervezet elsődleges célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, a környezeti és természeti nevelés, valamint a társadalmi szemléletformálás elősegítésére irányuló, közös stratégiai céljaik megvalósulását.

Az együttműködésben végzett tevékenység magában foglalja a közös szakpolitikai célok meghatározását, együttes fellépést e célok elérése érdekében, valamint a társadalom és azon belül az egyes specifikus érdekcsoportok ismereteinek bővítését, tájékoztatását. A közös tevékenységek során kiemelt szerepet kap az év emlőse kezdeményezéshez kapcsolódó feladatok magas szintű megvalósítása, amely az idei évben a vadmacska és a hozzá kötődő természetvédelmi, tudományos tevékenység népszerűsítése.

A szakterületet érintő kutatási tevékenységek során egymás támogatása, közös pályázat benyújtása, őshonos fajok, mint természeti értékek megőrzéséhez kötődő kutatási és gyakorlati tevékenységek összehangolása, közös kiadványok összeállítása, a természetvédelemhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez kapcsolódó rendezvények szervezése, szemléletformálási és oktatási tevékenységhez kapcsolódó ifjúsági pályázatok lebonyolítása mind az együttműködés részét képezi.