A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Egy estély a kastélyban címmel jelent meg Bauer Barbara új könyve, amely 12 novella mellett 12 receptet is tartalmaz.

 

Bauer Barbara, A leggazdagabb árva című regény írója és Fodor Mihály, a békéscsabai Kornélia Étterem mesterszakácsa nyolc hónap közös munkával alkotta meg az irodalmi szakácskönyvet, és az egyedi kiadványt stílszerűen egy „főúri fogadás” keretében mutatták be. Az író és a séf párosa Kocsis Klárával, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély intézményvezetőjével álmodta meg a könyv címére épülő étel- és könyvbemutatót.

 

– Az estély valóban főúri volt, hisz részt vettek rajta a Wenckheim család leszármazottjai, de jelen voltak az irodalom és a gasztronómia képviselői is, mintegy száznyolcvan fő. Annak idején gróf Wenckheim Frigyes vadászterületének országos híre volt, minden év decemberében rendezett egy nagy vadászatot, amin a főúri világ neves tagjai vettek részt. Egykor a Nimród Vadászújság is beszámolt egy vadászatukról, amelyen 1400 nyúl, 19 fácán és 1 róka került terítékre. Az estély fogásai most is vadhúsból készültek, akár a korabeli összejövetelek menüsora. Az eseményen az írónő felolvasott, miközben olyan különleges ételeket tálaltak fel a vendégeknek, mint a fűszeres fácán lime és a mézes-zöldalma vinagrettel, de az egybegyűltek megkóstolhatták a magyar nábob kedvenc vadragu levesét is, mindeközben pedig szalonzene szólt. A kötetben szereplő, különféle vadhúsokat tartalmazó étkek különlegesek, de egy kis gyakorlattal otthoni körülmények között is elkészíthetőek. Az estély menüsorának alapanyagaként szolgáló vadhúst a Békéscsabai Nimród Vadásztársaság, nevezetesen Hrabovszki János és Marti Miklós biztosította, melyet ezúton is köszönünk – mondta el a Nimród Vadászújságnak Fodor Mihály.  

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép