A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Életének 57. évében elhunyt dr. Somos János.

 

1965. április 2-án született Székesfehérvárott, ahol iskoláit végezte. Egyetemi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetem fogorvos szakán szerezte. 1988-ban a Fejér Megyei Kórház Rendelőintézet dolgozójaként, a városi iskolafogászaton kezdte hivatása gyakorlását. Sorkatonai szolgálatát követően lett a szájsebészeti osztály munkatársa, 1997-ig. Meghatározó szerepet játszott abban, hogy az osztály repertoárjában bevezették a titán minilemezes oszteoszintézist az arc- és állcsonttörések ellátásában. 2002-ben a kórház vezetőségének felkérésére vállalta a szájsebészeti osztály vezetését. 2012-ben lemondott posztjáról, de azt követően is részt vett az osztály munkájában, rendszeresen operált.

Dr. Somos János „belenőtt” a vadászatba. Édesapja a Székesfehérvári Nimród Vadásztársaság tagja volt, és ő gyerekkorától rendszeresen elkísérte a területre. Nem is volt kérdés, hogy ő is puskaforgató vadász lesz. 1984-ben tett vadászvizsgát, és egyúttal vadásztársasági tag is lett. Szinte mindig eljárt a fácán- és nyúlvadászatokra. Édesapjával nagyon szerették a vízivadat, ezért sokszor kimentek a társaság területéhez tartozó halastavakra récére és vadlúdra. Elejtett jó néhány őzbakot is.

A Fejér és Veszprém megye határán lévő területen nem volt sok nagyvad, de nagyobb eséllyel tudott szalonkára vadászni, amely az egyik kedvenc vadja volt. Kitűnően lőtt, etikus, mértéktartó vadász volt, szerették vadásztársai. Vadászpuskával eljutott Romániába, Olaszországba, Oroszországba, Szlovéniába és Afrikába is – tájékoztatta lapunkat a Sárbogárdi Aranyvölgy és a Fülei Nimród Vadásztársaság.