A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A Német Vizsla Klub Magyarország február utolsó hétvégéjén kezdte meg a német vizslások idei idényét.

 

A klub szervezésében újdonságot jelentő kezdeményezés látott napvilágot a „Drótos” hétvégeként aposztrofált programban. A Német Vizsla Klub Magyarország – a németvizsla-fajták fajtagondozójaként –, reagálva arra a tényre, hogy Magyarországon egyre népszerűbb a drótszőrű német vizsla, megszervezte a drótszőrű német vizslások találkozóját. A Mezőtúron megrendezett program a dúvad elhozása akadályból feladat háziversenyével kezdődött, amely során a kutyáknak három alkalommal kellett a felállított akadályból szabályosan elhozni a vezető által behelyezett dúvadat. A három elhozás alapján összesítették a feladatok alatt felhasznált időt, valamint az elhozásért kapott pontszámokat. Így alakult ki a végső sorrend.

A drótos nap telt házas nyílt esttel folytatódott, ahol a drótszőrű német vizslát kedvelők számos hasznos információhoz jutottak. Megvitatták a múltat, a jelent és a jövőt. A klub elnöke ismertette a jelenlévőkkel az egyesület elmúlt tíz évére vonatkozó statisztikai adatait. Örömmel számolt be a tagság létszámának látványos emelkedéséről, a született kölykök, valamint vizsgák és versenyek nevezőinek számáról.

A drótos fajtát kedvelők megalapították a klub alapító elnökének, Mészáros Lászlónak a tiszteletére – az általa alapított kennelről elnevezett – „Sárosi drótos-kupát” , amelyet egy kidolgozott pontrendszer alapján minden évben a legeredményesebb drótszőrű német vizsla nyerhet el.

A közös vacsorát követően a beszélgetés a másnapba is áthajlott.

A vasárnapi program Szent Hubertus-versennyel ért véget. A nevezett kutyák a metsző szél ellenére kiváló munkákkal örvendeztették meg a jelenlévőket. A vizslákat és vezetőiket két bírói körben bírálták. A Szent Hubertus-verseny sajátja, hogy nem csak a kutyáknak kell helytállniuk, hanem a vadász teljesítményét, vadásziasságát, lőkészségét is szakértő szemmel ítélik meg a teljesítménybírók. A Szent Hubertus-verseny gyakorlatilag kutyás vadászat, ahol minden, a vadászaton kötelező elvárásnak meg kell felelni.

Cikk kép