A link vágólapra másolva!

A dr. Nagy Endre Vadásztársaság és Klub július 13-án emlékezett meg névadójáról Balatonedericsen.

Fotók: Rauch Barbara
Fotók: Rauch Barbara

A rendezvényt Takács Ernő, a programszervező vadásztársaság elnöke nyitotta meg, majd a megemlékezők – köztük Keresztes János, az Országos Agarász Egyesület elnöke – elhelyezték koszorúikat a neves Afrika-vadász szobránál.

Cikk kép
Cikk kép

– 30 éve emlékezünk meg minden évben dr. Nagy Endréről és ez idáig mindig a halálához legközelebbi szombaton tartottuk az eseményt, de fontolgatjuk, hogy a jövőben – tekintettel a nagy melegre – mind a látogatók, mind az agarak érdekében változtatunk ezen. Vadásztársasági szinten nekünk ez a nap egyben a családi napunk is és a tagok aktívan részt vesznek a programokban, de szeretnénk, ha minél többen megjelennének a megemlékezésen is, mert a nemzetközi hírű vadászati szakember a mai napig sokunk példaképe – osztotta meg a Nimród Vadászújsággal Takács Ernő.

 

Az érdeklődők egy rövid agarászati bemutatót követően agárfuttatást láthattak és légpuskás céllövészet, valamint Abdoul Camara szenegáli dob és táncművész előadása is színesítette a programot. Az eseményen közreműködtek a Zalaerdő Zrt. Nagykanizsai Erdészetének, a Gál Kürtegyüttesnek a tagjai.

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép