A link vágólapra másolva!

Az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezete május 30-án tartotta a Hivatásos Vadász Vármegyei Válogató Versenyét.

 

Kiváló időben 13 vármegyei és 2 „vármegyén kívüli" hivatásos vadász jelent meg a Dalerd Zrt. Derekegyház-Tompaháti vadászterületén. Az esemény lebonyolítása tematikájában az országos versenyhez hasonlít, a reggelit és a megnyitót követően írásbeli feladatokkal kezdtek a résztvevők, tesztek (kürtszignál, állathang, kinológia, stb.) sora várta őket.

A terepi versenyszámok a következők voltak: kisgolyós és sörétes lövészet, 4 standon trófeabírálat folyt, memória teszt, sebzési jelek, lőszer, növényismeret, rendészeti feladatellátás. Idén a versenyzők két kedvenc feladata a külföldi bérvadász kísérés és a társas nagyvadvadászat eligazítás megtartása volt.  

 

A megmérettetés jó hangulatban zajlott, a rendezvényt pedig az eredményhirdetést követően egy finom ebéddel zártuk.

            I.    helyezett: Győrfi Dávid (Hód-Vad Vadász és Természetvédő Egyesület)

          II.    helyezett: Locskai Zsolt (Mentett-réti Természet és Vadvédelmi Egyesület)

        III.    helyezett: Vörös László (Szegedi Vadásztársaság)

– Gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményhez! A verseny szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségért külön köszönet illeti a Dalerd Zrt. munkatársait és a tájegységi fővadászokat – tájékoztatta lapunkat Kasper Máté hivatásos vadász alelnök és Hevér Zsolt, az OMVK Csongrád-Csanád vármegyei Területi Szervezetének titkára.