A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) idei Vadvilág Fotópályázatának célja az „ENSZ ökoszisztéma-helyreállításának évtizede” program támogatása volt, melyet „Game for Restoration” címmel (ami egy szójáték angolul – Nagyvad(ak) a helyreállításért/Játék a helyreállításért) hirdettek meg.

 

A résztvevők feladata az volt, hogy a vadon élő állatvilág populációinak és élőhelyeinek helyreállításával kapcsolatos és azt ábrázoló fotókat küldjenek be. A zsűri által kiválasztott fotókból összeállított szűkített listát a CIC 68. közgyűlésén, Rigában (Lettország) állították ki, ahol a résztvevők szavazhattak az általuk legjobbnak vélt pályamunkákra.

Asker Ibne Firoz (1. hely)

A győzelmet elsöprő többséggel Asker Ibne Firoz bengáli tigrisről készült fotója nyerte. A ritka bengáli tigrist a bangladesi Sundarbansban fotózták le, miután a bangladesi erdészeti minisztérium által végrehajtott fajvédelmi és orvvadászat elleni intézkedéseknek köszönhetően megnőtt a populáció.

Gindenburg András (2. hely)

A második helyezett Gindenburg András lett, aki ezt a Fejér megyében, Magyarországon készült mezei nyulakról készült fotót küldte be. A mezei nyúl állománya 2017‒2021 között 25%‒kal nőtt Magyarországon az élőhelyfejlesztési projektek nyomán.

Raffi Ryan Akbar (3. hely)

A harmadik legtöbb szavazatot Raffi Ryan Akbar kapta ezért az orangutánról készült fotóért, amely az indonéziai Kelet‒Kalimantanban készült. A kép a Borneói Orangutánmentő Szövetség (BORA) munkáját ábrázolja, amely az illegális vadállat-kereskedelmi műveletekből és illegális kisállattartásból kimentett orangutánokat rehabilitálja, mielőtt szabadon engednék őket a vadonba.

CIC

Cikk kép
Cikk kép