A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Fotósunk kezdetben annyival szerette volna letudni kérdésünket – hogyan készültek a képek? –, hogy valamelyik nap kilátogatott egy számára szokásos területre, ahol az egész napot kint töltötte, és cserkelés közben lencsevégre tudta kapni a szarvasokat. De nem hagytuk ennyiben, mert tudjuk, hogy egy-egy kép és sorozat elkészültének körülményeiről jóval többet megtudhatunk.

 

Cikk kép

– Zala megye és a Berek minden évszakban tartogat muníciót a kíváncsi fotós számára, nincs ez másként esetemben sem. Amikor úgy adódik szabadidőm, hogy még az égbolt is borult, fotózás szempontjából nekem az a kedvencem – részletezi Győző.

– Igazán jó vadmozgást tapasztaltam, a szarvasok beváltottak oldalra és nem vettek észre. Viszont a fényviszonyok ahhoz már nem voltak annyira megfelelőek, hogy laikus szóhasználattal élve „mozgó dolgot” igazán jól le tudjak fotózni, hiszen ha az ISO beállításon ilyen körülmények között változtatok, az nagy valószínűséggel csak rontott volna a leendő képen – magyarázza a fotós.

– Csak az egyikük nézett rám, a többiek figyelmét jobb oldalon, a kamera látószögén kívülről elterelte két spíszer – emlékezett vissza a fotós, majd hozzátette: tudatosan, még a „jobb” fénykép lehetősége miatt sem zavarta vagy állította meg őket (pedig akkor minden bizonnyal pont a kamerába néztek volna), inkább készüljenek olyan felvételek, amik nem tűnnek beállítottnak, illetve a természet szokott rendjét, zavartalanságát örökítik meg.

 

Cikk kép

– A szerencsének köszönhetően nem észlelték a jelenlétem, így könnyen tudtam fotózni, de az akkori fények már csak ennyit „engedtek” – tette hozzá.

 

Cikk kép