A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A hideg és a nagy hó miatt a lakóházak közvetlen közelébe merészkedő, táplálék után kutató fehérfarkú, más néven virginiai szarvasokat rögzített kamerájával az amerikai, Utah állambeli Draper városban élő Bartos István operatőr. 

Mint azt a Sziklás-hegység lábánál lakó férfi lapunknak elmondta: a felvételt a házuk ablakából készítette. Azon a vidéken december közepe óta folyamatos a hótakaró, a hegyekben az elmúlt évekhez képest körülbelül dupla vastagságú hóréteg alakult ki, ami alól már nehéz előkotorni a táplálékot, ezért keresi fel a vad a településeket. Az eset nem példa nélküli, múlt héten egy 50-60 egyedből álló vapiti csapatról forgatott a Salt Lake Country Golf Club golfpályáján, ami az I-80-as autópálya és a lakóházak között helyezkedik el. Szintén a múlt héten négy puma ejtett zsákmányul egy szarvast a szomszédos Sandy városban, egy lakóház hátsó udvarán.

A fehérfarkú szarvas Észak- és Közép-Amerikában, valamint Dél-Amerika északi részén Peruig és Brazíliáig fordul elő; illetve Új-Zéland, Csehország és Dél-Finnország egyes területein is meghonosodott.

A videót megnézheti ITT