A link vágólapra másolva!
Mesterházi József
Mesterházi József

A Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaság Kővágóörsön szervezte meg a 26. Balaton-felvidéki trófeamustrát.

 

Közel háromszázan vettek részt a jó hangulatú eseményen, melyen köszöntőt mondott Navracsics Tibor, területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Baracskay Lajos, a vadásztársaság elnöke, közreműködött a Bakony Vadászkürt Egylet.

 

„A szemlén 55 trófeát mutattunk be, a bikák mindegyike bőgésben esett el és ezzel teljesítettük is az idei tervünket. Az átlagos trófeatömeg 7 kilogramm felett volt, a bikák átlagéletkora 8-9 év körül alakult, az 55 trófeából összesen 34 érmes, 4 arany-, 6 ezüst- és 24 bronzérmes lett. 9 kilogramm felett 5 bika esett és idén került terítékre a terület rekord trófeatömegű – 11,50 kilogrammos – agancsosa is, melynek korát 12 évesre bírálták. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert nálunk általában nehezebb a trófea tömege a mérlegen, mint amit a területen mutat és idén sem volt ez másképp, vastag szárak, szép sötét szín jellemezte az agancsokat.

Szeptember 10-én kezdtük meg a gímbika-vadászatokat, vendégkörünk 80-90 százalékban hazai. Van köztük olyan, aki már 26. éve jár vissza hozzánk és ez idő alatt 36 bikát ejtett el a területünkön. A bőgés egyébként hektikusnak bizonyult, 15-e után pár napra nagyon intenzív volt, majd 23-a körül hirtelen elcsendesedtek a bikák. A szeptemberi erős széllel érkező nagy esők nehezítették a vadászatokat, tekintve, hogy nálunk inkább a déli szél jellemző, minden lesünk ennek megfelelően van kihelyezve, ám most egész szeptemberben északi szél fújt. Ennek ellenére összességében elégedettek vagyunk, hiszen folyamatosan javul az állomány minősége, évről-évre egyre jobb eredményeket érünk el a trófeatömegek tekintetében” - tájékoztatta a Nimród Vadászújságot Baracskay Lajos, a vadásztársaság elnöke.

 

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép