A link vágólapra másolva!
Cikk kép

2024. február 8-tól 11-ig közös standdal jelenik meg a Nyugat-Dunántúl két vadgazdálkodói oldalról is meghatározó szereplője a 30. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon.

 

A Hungexpo területén szervezett nagyszabású szakmai találkozón a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem közös munkáját is megismerhetik az érdeklődők. Tájékozódhatnak az Erdőmérnöki Kar alapképzéseiről és szakirányú továbbképzéseiről, valamint a TAEG Zrt vadgazdálkodásáról, mindezzel együtt az egyetemi hallgatók aktív részvételével zajló vadászati tevékenységekről, szakmai gyakorlatokról.

A Soproni Egyetem elkötelezett a fenntarthatóság elvei iránt. Ezt tükrözi a FeHoVa kiállítás A pavilonjában kialakított közös stand is. A TAEG Zrt. jelmondata: Oktatással a természet oldalán. A szlogen is jelzi, hogy az erdőgazdaság munkája és az egyetem élete szorosan összefügg. A TAEG Zrt. olyan személyi állománnyal, valamint természeti és környezeti adottságokkal rendelkezik, melyek együttesen lehetőséget biztosítanak a gazdálkodói munkák mellett a tanulmányi, oktatási feladatok elvégzésére egyaránt. Mindezzel a TAEG Zrt. olyan fenntartható, bölcs gazdálkodást folytat, amely mintául és egyben gyakorlati helyszínéül is szolgál a jövő generációi számára, mindezzel erősítve a Soproni Egyetem magas szintű képzéseit.

A négy karral rendelkező Soproni Egyetem az egyetlen felsőoktatási intézmény hazánkban, ahol erdőmérnököket képeznek. Az unikális karon ezen kívül több szakon, BSc, MSc és PhD szinten zajlik az oktatás. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a már említett erdőmérnöki (MSc) szak mellett vadgazda mérnöki (BSc, levelező MSc.), természetvédelmi mérnöki (BSc, levelező MSc), földmérő és földrendező mérnöki (BSc), szakok közül választhatnak. A környezetmérnöki (levelező MSc, angol nyelvű MSc) képzés az alapdiplomával már rendelkezőket várja. Agrár-és természettudományi területen szerzett MSc. végzettséggel jelentkezhetnek az érdeklődők talajtani szakmérnöknek Sopronban. Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök és szakirányítónak bármely egyetemi diploma birtokában lehet tanulni. Ezen kívül az Erdőmérnöki Karon Erdőpedagógiai szakirányú továbbképzés is várja az arra fogékony érdeklődőket.

A mindezzel kapcsolatban érdeklődőket és részletesebben tájékozódni vágyókat közösen várják a Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai a 30. FEHOVA nemzetközi kiállításon, Budapesten a Hungexpo A pavilonjában, 2024. február 8. és 11. között

Sajtókapcsolat: Major Mihály (major.mihaly@uni-sopron.hu)

Cikk kép