A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Sorozatunkban a Nimród Vadászújság aktuális hónapjában címlapra került fotó háttértörténetéről kérdezzük annak készítőjét.

Szeptemberi lapszámunk borítójának főoldalára vadászújságunk szerkesztősége ezúttal Gschwindt Márk fényképét választotta, ennek okán őt kértük, meséljen a fotó elkészítésének körülményeiről.

A bőgés csúcsideje Somogy megyében bőven kínál lehetőségeket, nem csupán a vadászember, hanem a természetfotós számára is. Nem volt ez másként 2020 szeptemberében sem, amikor a kép készült.

– Az egyik kint töltött estén láttam egy jó bikát, ezért másnap hajnalban – szinte még sötétben – ugyanoda mentem vissza. Ekkor kiváltott mellőlem egy másik, a fényképen látható pedig közelebb jött „hozzánk”, megközelítőleg 30-40 méterre, és összeverekedtek – emlékezett vissza a fotós, majd hozzátette: nagyon nagy élmény volt ilyen közelségből látni a történéseket, miközben folyamatosan készítette a képeket.

Gschwindt Márk azt is kiemelte, egy vadászújság esetén a szeptemberi címlap mindig kitüntetett, így pár éve, amikor komolyabban kezdett a fotózással foglalkozni, motivációként gondolt arra, hogy egyszer az ő fényképe „köszönhessen vissza” a frontoldalról.