A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Több esetben lehetett már napjainkban is hallani, hogy a külterületen levő vadászati berendezéseket megrongálják, összetörik, felborítják. Lapunk a Tarnaőrsi Dózsa Vadásztársaságtól kapott most fényképeket.

 

Ezekkel kapcsolatban Pádár Roland hivatásos vadász arról számolt be, hogy a tavaszi csapdázás idején egy Larsen-csapdát törtek össze ismeretlen elkövetők.

Fontos kiemelni, hogy a külterületeken elkövetett bűncselekmények, a rongálás esetében, a vagyon ellen történő cselekmények során, aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, az rongálás bűncselekményét valósítja meg.

A vadásztársaságok a vadászati berendezéseik köré kamerákat is szoktak telepíteni. A büntetőeljárásokban ezeket a felvételeket bizonyítékként mind a rendőrség, mind pedig az ügyészség elfogadja, és a bizonyítás során fel is használhatja. Egy Larsen-csapda esetében is a büntetendő vétség már egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. További súlyosbítás várható abban az esetben, ha az elkövető visszaeső. Továbbá azzal is számolniuk kell az elkövetőknek, hogy aki ezeket a tárgyakat megrongálja, és a benne lévő madarakat kiengedi, további közvetett károkat is okoz.

Cikk kép