A link vágólapra másolva!
Cikk kép

44 négyzetméteres, negyedik emeleti irodából költöztek el, ahol sem parkolni, sem tárolni nem lehetett szinte semmit, nem beszélve az egyéb feladataikról, amelyeket áldatlan körülmények között igyekeztek megvalósítani.

 

Csütörtök kora délután kezdődött Salgótarjánban az OMVK Nógrád vármegyei Területi Szervezete székházának átadója, amelyen a vármegye és a város vezető tisztségviselői és az Országos Magyar Vadászkamara vezetése nagy számban képviseltette magát.

Az átadón végig érezhető volt az őszinte öröm, amely az előző szűkös irodahelység után, a 130 négyzetméteres, igényesen felújított ház és a közel 2000 négyzetméteres kert birtokbavételét kísérte.

 

Cikk kép

A rendezvényt a Nógrád Megyei Vadászkamara Kürtegyüttese nyitotta meg, majd Györösi István, a területi szervezet elnöke köszöntötte a vendégeket. Beszédében megköszönte az OMVK vezetésének a támogatást, amellyel immár Nógrád vármegye is egy feladataihoz és rangjához méltó székházzal büszkélkedhet. Továbbá köszönetet mondott mindazoknak is, akik segítettek az épület felújításában és a költözésben. A munkájuk minőségi javulását érzékeltetve elmondta, hogy eddig olyan helyen működtek, ahol nem volt parkolási lehetőség, nem tudtak nagyobb létszámú megbeszéléseket, programokat lebonyolítani és nem volt raktározási lehetőségük.

Dr. Jámbor László, az OMVK elnöke is köszöntőt mondott, amelyben elmondta, hogy az Országos Magyar Vadászkamara az elmúlt években két nagy beruházási programot indított. Az egyik az informatikai rendszer fejlesztését, a másik az ingatlan-beruházásokat célozta meg. Utóbbiba tartozik a jelenlegi székház megvásárlása és felújításai is. Indoklásként hozzáfűzte, hogy véleménye szerint, a kamarai munka dandárja a területi szervezetekre hárul, így biztosítani kell számukra a megfelelő munkavégzésre alkalmas feltételeket. Itt nem csak az alaptevékenységekre gondol, hanem például a 2018-ban induló Ismerd meg a vadászokat! elnevezésű ifjúságnevelési program és a hozzá hasonlók oktatási és ismeretterjesztési programok lebonyolítására is. Az elnök beszámolt arról is, hogy az ingatlan-beruházási programban eddig 7 vármegyében történt új iroda megvásárlása, felújítása, illetve 6 vármegyében ifjúsági központ fejlesztése, valamint további 2 vármegyében van folyamatban hasonló jellegű beruházás. Mindez azt jelenti, hogy ez a program eddig 15 vármegyei területi szervezetet érintett különböző mértékben, ahol javultak az alapfeladatok ellátásának, illetve a programok lebonyolításának körülményei. Dr. Jámbor László szerint, az elismerés azokat illeti, akik a most átadásra kerülő ingatlant megtalálták, felújították és a Nógrád vármegyei vadászok javára működtetni fogják.

 

 

Cikk kép

Ezután Zám Zalán, a Nógrád Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány elnöke és Major Tamás, a területi szervezet hivatásos vadász alelnöke adta át szimbolikusan Monoki Csaba hivatásos vadásznak a Nógrád vármegyei hivatásos vadászok új logóját, amelyet a szolgálati ruhájukon viselnek majd. A logó ötlete és tervezése az alapítvány kezdeményezésére és támogatásával valósult meg.

 

Cikk kép

Végezetül dr. Szabó Sándor főispán mondott pohárköszöntőt, amelyben elmondta, hogy az új székház kiválasztása szimbolikus szempontból is kiváló, hiszen a kert végében kezdődik az erdő, a természet.

A köszöntők után átvágták a díszszalagot, majd ízletes ételekkel és hűsítő italokkal megrakott asztalok várták a résztvevőket.

 

 

Cikk kép

Mint Szabó László, a területi szervezet titkára lapunknak elmondta, az ingatlan kiválasztásában szempont volt, hogy jó a parkolási lehetőség, könnyen megközelíthető, hiszen a 21. számú főútról lekanyarodva azonnal megérkezik a látogató, de mégsem a belváros sűrűjében kell tolongani. Ezen a helyen végre megfelelő módon tudják fogadni az ügyintézésre érkező vadászokat, magtartani a küldöttgyűléseket és más megbeszéléseket, lebonyolítani a vadászvizsgákat, valamint az ifjúságnevelési programokat megtartani. A további fejlesztési pályázatok tekintetében is könnyebb a dolguk a saját ingatlannal. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a falakat díszítő trófeákat a vármegye vadászatra jogosultjai adták át nekik.