A link vágólapra másolva!
Fotó: Országos Magyar Vadászkamara, Szabóné Német Judit
Fotó: Országos Magyar Vadászkamara, Szabóné Német Judit

A Somogy megyei versenyző végzett – hazai pályán – az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyén.

Az idei megmérettetésnek a Kaposvári Szakképzési Centrum Dráva Völgye Technikuma és Gimnáziuma adott otthont a Somogy megyei Barcs-Középrigócon. A versenyen július 27-28-án 22, a korábbi megyei válogatókon első helyezést elért hivatásos vadász vett részt.

A verseny 1. helyezettje, Andrási Zsolt nyereménye nettó 500 000 forint. Emellett a Kaszó Zrt. egy gímbika elejtést ajánlott fel számára 7 kg agancstömegig, szarvasbőgésben, vadászházi szállásellátással, ezt Vereczkey Márton, az erdőgazdaság vezérigazgató-helyettese adta át.

A 2. helyezett Nógrád megyei Major Tamás nettó 400 000 forintos jutalommal lett gazdagabb, valamint a SEFAG Zrt. felajánlásaként dámbika elejtést vehetett át 3 kilogrammos agancstömegig, barcogásban, 1 fő részére, vadászházi szállással, ellátással. A díjat dr. Varga Gyula, az állami erdőgazdaság vadgazdálkodási és turisztikai osztályvezetője adta át.

A 3. helyezett Békés megyei Tóth Gergő nyereménye nettó 300 000 forint, valamint a Kemper Kft. által felajánlott, értékes fűkaszát is átvehette Tóth Ákos kereskedelmi igazgatótól.

Az első három helyezett mindemellett oklevelet és kupát is átvehetett, valamint a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának ajándékcsomagját, amelyet Szabó Lászlóné, a klub egyik alapítója adott át.

A Vadászkamara az első hat helyezést díjazza, és a partnerektől is érkeztek felajánlások, ezért

a 4. helyezett Gál Péter (Békés megye) az oklevél mellett nettó 100 000 forintot és A Pinewood termékeit forgalmazó Silver Kiss Kft. jóvoltából egy értékes gumicsizmát vehetett át Kiss Andrástól, a cég ügyvezetőjétől;

az 5. helyezett Monoki Csaba (Nógrád megye) oklevéllel, szintén nettó 100 000 forinttal és a Kemper Kft. által felajánlott magasnyomású mosóval lett gazdagabb, amelyet Tóth Ákos, a cég kereskedelmi igazgatója adott át;

a 6. helyezett Hinkó Miklós (Pest megye) ugyancsak nettó 100 000 forintot kapott, valamint a Kemper Kft.-t képviselő Tót Ákostól egy sövényvágó gépet.

Két különdíj is gazdára talált az eredményhirdetésen:

A Kaposvári Szakképzési Centrum lokálpatrióta módon a somogyi versenyzőnek – aki egyben a verseny győztese is – különdíjat ajánlott fel, amelyet Csiba Ágota, a Centrum kancellárja adott át Andrási Zsoltnak.

Szintén a Centrum felajánlása egy ajándékcsomag az országos megmérettetés első hölgy hivatásos vadásza részére. A Vas megyéből érkezett Dugmanits Rékának a felajánlást átadja Weimann Gáborné főigazgató.

Mindezen túl a megmérettetés minden indulója és minden jelenlévő ajándékcsomaggal térhetett haza.

 

A Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének július 27-ei megnyitójáról itt olvashat.

Magáról a versenyről a Nimród Hírlevél júliusi számában jelent meg cikk.

A verseny szabályzatát itt olvashatja.

 

Forrás: https://www.omvk.hu/hir/andrasi-zsolt-2022-legjobb-hivatasos-vadasza