A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Móron, a Vajal Vadásztársaság területén Remete Csaba ejtette el a fényképen látható vaddisznókant.

 

A vadász Cseh Péter társával ment ki vadászni. Úgy vélték, hogy a borongós, esős, sőt még szeles nap után az elcsendesedő szél és a derült este meghozza a szerencséjüket. Kettéváltak hát, és külön-külön lesre telepedtek le. „A vendég választ!” alapon Remete Csaba egy tavalyi kukoricatarló mellett foglalt helyet.

Alig ült le, amikor halk neszezésre lett figyelmes, de egyelőre nem tudta kivenni, mi okozhatja, mert az erdőből akkor még nem lépett ki semmi. Sokáig azonban nem kellett várnia, mert az akácosból perceken belül kiváltott és megmutatta magát egy vaddisznó. Jól látta, hiszen alig 90 méterre állt tőle…

Nem sokkal később már ketten álltak a rálövés helyén. A vad elugrott, de az erdőbe világítva reménykedtek, hátha megpillantják. Mintegy 15 méterre tőlük meglátták a disznót, a keresőlámpa fényében azonban már nem akadt semmi dolguk, mert a kan oldalára fekve várta a vadászokat. Korát négyévesre teszik. Az agyara mintegy 18 centiméter hosszú. Érdekessége még a trófeának, hogy a bal oldali kisagyar törött, míg a nagyagyarak épek voltak, amelyek fenési síkja mintegy négy centimétert tett ki.