A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Szerkesztőségünk a Nimród Vadászújság Facebook-oldalán hirdetett agancstippversenyt 2022. április 1-jén, amelynek keretében egy őzbaktrófea tömegét saccolhatták meg v aállalkozó kedvű olvasóink.

 

Április 15-én zárult a verseny, amelyet Mohos Gergely nyert, aki eltalálta, hogy 318 gramm tömegű a képeken látható trófea, így övé az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás hármaskönyv-trilógiája. A játék két hete alatt közel ezer tipp érkezett, amelyek a 190 gramm és a 780 gramm között mozogtak. Nagyon sokan jártak a valóság közelében, akik mindössze pár gramm eltéréssel maradtak le a szerencsés nyertestől.

Ezt, mármint a szerencsés jelzőt Mohos Gergely mondta magáról lapunknak, mert nem gyakorlott vadászról van szó, hanem a természetfotózás köti a témához. Édesapja erdész, így a természet szeretete és ismerete gyerekkorától kezdve jellemző rá, sok vadászt ismer, és a szenvedélye kapcsán az agancsbecslés sem idegen számára, de szerinte mázli is kellett ahhoz, hogy az ő tippje legyen a legpontosabb.

Amikor 35 éves nyertesünk nem az erdőket és mezőket járja, akkor műszakivizsga-biztos egy autószervizben. Mint elmondja, egy betegsége után vált nála intenzívebbé a természetjárás és a fotózás, ma már szinte minden szabadidejét kint tölti. Az pedig vadászismerőseinek időnként segítség, hogy fotói alapján jobban megfigyelhetnek és értékelhetnek egy-egy trófeás vadat.

Gratulálunk a gyors és pontos tippeléshez!