A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az idei FeHoVa-n, a Nimród Vadászújság standján (HUNGEXPO, A pavilon, 207/A stand), ismételten kollégáink dedikálják könyveiket. Közülük most Gyorgyevics Tamást és a Széchenyi Zsigmond élete című könyvét ajánljuk figyelmükbe.

 

Egész pontosan a Széchenyi Zsigmond élete című könyv második kiadását dedikálja a FeHoVa-n a szerző. Az első kiadás 2018-ban jelent meg, az újabb pedig a vadászati világkiállítás előtt néhány nappal, amely az elsőhöz képest 923 lábjegyzettel, 40 oldallal és számos információval, fotóval egészült ki.

Gyorgyevics Tamás érdeklődését már gyerekkorában felkeltette Széchenyi Zsigmond élete és munkássága, hiszen neki is, mint sok más kortársának meghatározó élménye volt az Ahogy elkezdődött…, az Ünnepnapok és a többi könyv elolvasása. Mint elmondja, nagyon megfogta őt Széchenyi stílusa, az a miliő, amit teremt az írásaiban. Érdeklődése az idő múlásával sem enyhült, így már felnőttként elment Mangi nénihez, a nagy vadászíró özvegyéhez, aki szívesen fogadta és megmutatta neki a híres zebrabőrös albumokat. Innentől kezdve nem volt megállás, elkezdődött az a 36 évig tartó kapcsolat, amelynek során együtt dolgozott a férje hagyatékát gondosan ápoló özveggyel, ezáltal számos könyv megjelentetésében működött közre.

Az évtizedek alatt várta, hogy valaki megírja Széchenyi Zsigmond életrajzát, mint hiánypótló művet, de idővel rá kellett jönnie, hogy ez a feladat rá vár, hiszen Mangi nénivel folytatott szoros munkakapcsolata miatt ő jutott hozzá a legtöbb információhoz, adathoz, régi levelekhez, szerződésekhez és egyéb dokumentumokhoz, feljegyzésekhez. A felismerést tett követte, így készült el a könyv első, majd második kiadása.

Gyorgyevics Tamás nem csak azoknak ajánlja a könyvet, akik csak most ismerkednek Széchnyi Zsigmond műveivel, hanem azoknak is, akik rajongóként olvasták az összes művét, mert nagyon sok új ismeretre derül fény az életrajzból, amelyek Széchenyi könyveiben nem találhatók meg. Széchenyi életének számos momentuma van, amelyről nem, vagy csak érintőleg írt, így mindenki számára tartogat újdonságot a Széchenyi Zsigmond élete című kötet második kiadása.