A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Ma már az emberek többsége leginkább a természetfotósok és filmesek által szerez élményeket a környezetünk élővilágáról, nekik köszönhetően kezdenek el kirándulni, vagy más módon keresnek közvetlen kapcsolatot a természettel.

 

Cikk kép

Az őz a legkedvesebb vad a Zala vármegyei Gelsén élő Kiss Florentin természetfotós számára, mert minden évszakban gyakorlatilag bármikor lencsevégre kapható.

Cikk kép

Florentin első fotóit telefonnal készítette, aztán váltott fényképezőgépre. Először eseményfotózással (esküvők, sportesemények) foglalkozott, míg nem látott néhány érdekes és látványos természetfotót profi fotósok közösségi oldalain. Akkor fordult érdeklődése ebbe az irányba, s úgy gondolta, maga is megpróbálkozik ezzel a területtel. Első vadfotóját egy fotós túrán készítette el, aminek „modellje” mi más is lett volna, mint egy őzbak.

 

Cikk kép

A sikerélmény inspirálta és egyre jobban elmélyült a fotózás eme speciális szegmensében. Az indulás óta eltelt elmúlt 4 évben rengeteg képet készített az erdő lakóiról, amihez kedvező körülményeket kínálnak lakóhelye, Gelse és a környék, Kerecseny, Orosztony és Zalaszentbalázs vadban gazdag erdői. Minden héten többször is kimegy a területre, hátha sikerül egy-egy jó pillanatot elkapnia. Vadászni még nem vadászik, de fent van a bakancslistán, még úgy is, hogy véleménye szerint a fotózások alkalmával legalább annyi izgalmat átélhet, mint egy vadászat során.

 

 

Cikk kép

Kedves időszaka a szarvasbőgés és az őznász, utóbbi igazán közel áll szívéhez – akárcsak az őz, mint vadfaj, mely az év minden hónapjában fotózható. Nem rejtőzködik, mindig „szem előtt van”, s jó fotótémát kínál. Florentin egy-egy jó kép elkészítéséhez akár több órát is kint tölt a területen, nagyon szeret cserkelni, ahogy fogalmaz, ebben találta meg önmagát.

Cikk kép
Cikk kép
Cikk kép