A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Sorozatunkban a Nimród Vadászújság aktuális hónapjában címlapra kerülő fotó háttértörténetéről kérdezzük annak készítőjét, hogy megtudjuk, mi a címlapsztori

 

Decemberre Orosz György kollégánk természetfotója kapott helyet vadászújságunk címlapján, ennek apropóján őt kértük, avasson be bennünket a kép készítésének körülményeibe.

– Karácsony előtt néhány nappal készült ez a fotó – kezdi a mesélést. Óriási köd volt, és hó.

– Reggel nyoma sem volt bármi életnek, aztán dél felé jó széllel egy nyiladékon cserkeltem, és egyszer csak kiváltott elém ez a bika – részletezi. Orosz György behúzódott az erdő szélébe és onnan fotózott.

– Fehér álcaruhában voltam. Eleinte csak kézzel tudtam állítani a fókuszt, mert a köd miatt a gép nem találta az élességet – tette hozzá lapunk természetfotósa.

Óvatos helyezkedéssel sikerült a magaslest is belekomponálnia egy képbe, miközben a bika folyamatos mozgásban volt. A terület, ahol fotózott nem igazán dámos rész, így külön örült annak, hogy összefuthatott a vaddal.

A fotós külön kiemelte, hogy a fején száraz növényi szálakat lehet látni, ha ránagyítunk a képre. A bika orra is havas, bizonyítva, hogy a hótakaró alól kaparta ki a táplálékát.