A link vágólapra másolva!

2024. június 25-én, kedd délután tartott a Honvédelmi Minisztérium (HM) területvédelmi tartalékos kampányrendezvényt a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Vadászati Múzeum dísztermében.

A rendezvény célja az volt, hogy célcsoportként megszólítsák a magyar vadászokat a honvédség tartalékos területvédelmi egységeibe való csatlakozásuk érdekében.

Az eseményen felszólalt dr. Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára, valamint Kovács Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) szakmai igazgatója.

Dr. Kutnyánszky Zsolt államtitkár elmondta, hogy nem véletlenül szólítják meg kifejezetten a vadászokat, hiszen a jó vadász olyan, mint a jó katona: pontos, fegyelmezett és a közös cél érdekében szívesen teljesít szolgálatot. Hozzátette, hogy a vadászoknak van fegyverismeretük, biztonságos módon tudják kezelni a lőfegyvereket, valamint van terepismeretük, képesek a természetes közegben tájékozódni. Ezek után azt is részletezte az államtitkár, hogy milyen lehetőségekkel és juttatásokkal jár a tartalékos területvédelmi szolgálat.

Kovács Gábor szakmai igazgató felszólalásában elmondta, hogy a 70 ezer hazai vadász közül 40 ezer fő az, aki megfelel a honvédség toborzási feltételeinek. Ez egy igen jelentős célcsoport, amellyel érdemes foglalkozni, feléjük a honvédség üzeneteit közvetíteni. Ebben az OMVK a továbbiakban is partnere a HM-nek, ahogy eddig is minden jelentős vadászati rendezvényen lehetőséget biztosítottak a bemutatkozásra és toborzásra. További együttműködési lehetőségként említette, hogy a havonta megjelenő és több tízezer vadászhoz eljutó kamarai hírlevélben is teret adnak a honvédségnek azzal a céllal, hogy a vadászoknak szóló üzeneteket közvetíthessék.