A link vágólapra másolva!
Cikk kép

A FeHoVa harmadik napján, szombaton rendezték meg a Vadászkürtös Fesztivált. A fesztivált Agyaki Gábor nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte, hogy több mint 50 kürtös érkezett Budapestre.

 

A vadászkürtös-hagyományok újjáélesztésében Agyaki Gábornak (Baranya Vadászkürt Együttes) elévülhetetlen érdeme, hogy több mint 20 éve elhatározta: széles körben – különösen a fiatalok körében – népszerűsíti a vadászati hagyományok felelevenítését. Hosszú évek óta szerveznek ezért versenyeket és kürtösrendezvényeket a FeHoVa-n is, ahol az ország minden kürtösegyüttese képviseltetheti magát. A szakember célja, hogy ne legyen vadászat kürtös nélkül, mára beérett. Jól mutatja ezt a mostani FeHoVa-n rendezett fesztivál is!

A fesztiválon a megyei együttesek mellett az Országos Magyar Vadászkamara Európa-bajnok kürtegyüttese is fellépett.

Agyaki Gábor a fesztivál utáni beszélgetésünk során azt is elárulta, hogy a gyűjteményében van egy 1936-os vadászkürt, amelyet Walter Freverttől kapott ajándékba Fuchs Antal. A FeHoVa hangulata, elmondása szerint, már nagyon hiányzott neki, de legfőképpen a gyerekeknek, akik nagyon sokat készültek arra a megmérettetésre, amelyre a fesztivál után került sor.

Cikk kép