A link vágólapra másolva!
Cikk kép

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Nimród Vadászérem elismerésben részesítette Feke Lászlót, aki 1986 óta volt a nagykátai Damjanich Vadásztársaság elnöke.

 

 A leköszönő elnök 80 évesen úgy gondolta, hogy nem tudja tovább vállalni a nagykátai Damjanich Vadásztársaság vezetését, ezután már „csak” vadászni szeretne. Laci bácsi 1963-ban tett vadászvizsgát, majd öt évvel később lépett be a Nagykátai Vadásztársaságába. Itt és a jogutód Damjanich Vadásztársaságban 1986-tól, 35 éven keresztül látta el az elnöki feladatokat. Amikor kezdett, a területen jellemzően fácán, fogoly és őz vadászatára volt lehetőség. Mára az apróvad száma lecsökkent, viszont mérsékelt létszámban ugyan, de megjelent a vaddisznó.

Laci bácsi alakította ki és ápolta a kapcsolatot egy osztrák baráti társasággal, akik több mint három évtizede, minden évben visszatérnek hozzájuk őzbakra vadászni. A megismerkedésük óta eltelt évtizedekben együtt öregedtek meg, egymás életében biztos pontot jelentenek. Az emberi kapcsolaton, barátságon túl mindez a vadásztársaság költségvetésében is egy megnyugtató, állandó támaszt jelent. A tőlük befolyt bevételekből tudtak vadászházat építeni és egyéb fejlesztéseket megvalósítani.

A Damjanich Vadásztársaság az elmúlt hétvégén tartott baráti hangulatú búcsúztatást a volt elnöknek, aki ezen alkalommal megkapta az Országos Magyar Vadászati Védegylet Nimród Vadászérmét a vadgazdálkodásban, vadászatban és a vadászati kultúra ápolásában végzett példamutató munkájáért.