Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Vadászélmény, terítéken

 • Szezonnyitás a Golden Trophy Hunting Kft.-nél
  A gerendási Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságnál jártunk osztrák vadászvendégünkkel, ahol Farkas László elnök fogadott minket.
 • Minden őzbakvadász álma
  A képen látható bakot 2016.08.14-én Sisák János hozta terítékre a Csólyospálosi Hubertusz Vadásztársaság területén. Az elejtést még feledhetetlenebbé tette, hogy ezt a különleges vadat a szerencsés elejtő lánya, Sisák Lilla, kitartó munkával már 3 éve figyelte, reménykedve abban, hogy Édesapja szerencsével jár majd. A vadászszerencse úgy hozta, hogy együtt élhették át az elejtés minden pillanatát.
 • Az idény első bikája
  Szarvasbőgésben minden évben az első bérvadász a Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság területén a 74 éves Nyírádi János Kalocsáról. Idén minden picit göröngyösen kezdődött. Az első nyökögéseket már augusztus 7-én lehetett hallani, 15-17.-e között már jó bőgés volt, másnapra minden elhallgatott.
 • Nádudvar gyöngyszeme
  A vadászat tele van meglepetésekkel! Óriási agancsú bak került elő Nádudvarról, ahol erdősültség gyakorlatilag nincs. Ebben a fátlan pusztaságban – még ha tízévente is – de fel-felbukkan egy-egy óriás bak.
 • Hókabak
  Érdekes bakot lőtt Papp László a nyírtassi Szőlő Erdőben május 7-én. A bak homloka hasonlóan az afrikai hóka antilopéhoz fehér színű. Korát nyolc évre becsülték, súlya 370 gramm. A hivatásos vadász – ifj Szakács Zoltán – öt éve ismerte a rendkívül kis helyet birtokló bakot.
 • Tízes bak
  Az idény elején, április 28-án reggel ejtette el ezt a páratlan 10-es őzbakot a Szegedi Vt. területén Ágoston Péter.
 • A Butyka-i parókás őzbak
  A képen látható “parókás őzbak” a Nyíregyházi Újerő Vadásztársaság vadgazdálkodási területén a „Butyka” nevet viselő területrészen került terítékre 2016. április 26.-án reggeli cserkelés során.
 • Ha április, akkor őzbak vadászat
  Eljött egy újabb tavasz és dr. Hartwich Gunter úr ismét őzbakra vadászott a Magyaralmási Vt. területén. A vadászatok során előbb egy 442 grammos ezüstérmesre bírált bakot hozott terítékre, majd egy későbbi kimenetelre egy szép, mutatós 364 grammos bakot ejtett el Nagy Imre vadőr kíséretével. Ezúttal is szép trófeákkal gyarapította kiváló őzbak gyűjteményét. 
 • Ez valóban kapitális
  A Tiszalöki Nimród Vadásztársaságban már két éve tudják, hogy a városhoz közel a belső területen rendszeresen megmutatja magát egy őzbak, amelyet már tavaly is elejthetőnek minősítettek, de akkor nem sikerült terítékre hozni.
 • Terítéken
  A tavalyi évben ismét több vadászélményben lehetett részem, köztük sikerült két bikát is terítékre hoznom. Mindkét vad elejtése felejthetetlen és örök emlék marad számomra, melyet ezúton is köszönök Katona Balázs hivatásos vadászunknak, aki nélkül mindez nem valósuhatott volna meg.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem