Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Természetvédelem

 • Megkezdődött az énekesmadár-etetés
  A hideg és a fagy uralmának beköszöntével kezdetét veszi a 128. országos énekesmadár-etetési időszak, amely már több mint száz éve, egész pontosan 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát az állatetetésbe.
 • Hópárducot elejtő vadászt záratnának börtönbe
  Egy fotó borzolta fel a kedélyeket az interneten. A felháborodást keltő kép egy vadászt ábrázol, amint az elejtett hópárduccal a nyakában pózol. Egy állatvédő szervezet azt szeretné elérni, hogy a képen látható vadászt állítsák bíróság elé, és küldjék börtönbe, ezért aláírásgyűjtésbe kezdett.
 • Nagyragadozók Magyarországon
  Október 21-22- én a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Nagyragadozók Magyarországon – I. Országos Szakmai Nap címmel szervezett ismeretterjesztő rendezvényt a fokozottan védett nagyragadozó fajokról. A szakmai nap azért is volt érdekes, mert eddig meglehetősen kevés olyan nyilvános szakmai fórum volt, melyen a nagyragadozó fajokkal kapcsolatos konfliktushelyzeteket az állattartók, vadgazdálkodók és természetvédelmi szakemberek megvitathatták volna.
 • Felélénkült a Kis-Sárrét a madarak jöttétől
  Jelentősen megélénkült a Körös-Maros Nemzeti Park kis-sárréti területén a madárvonulás.
 • A táborfalvai lőtér élőhely-rehabilitációja
  Magyarország második legnagyobb aktív katonai lőterén, a táborfalvai gyakorlótéren, eredményesen zárult a hat éven át tartó élőhely-rehabilitáció. A Honvédelmi Minisztérium és a természetvédők együttműködésével sikerült megóvni a veszélyeztetett rákosi viperának is otthont adó turjánvidéket.
 • A NÉBIH rendszeresen vizsgálja a vadállomány egészségi állapotát
  A felmérések szerint semmifajta sertéspestissel fertőzött vaddisznót nem találtak tavaly a magyar erdőkben, veszett rókából is csak egyet.
 • Zsákszámra gyűjtötték a szemetet az erdőkben
  Társaságunk az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! mozgalom szemétgyűjtő akcióhoz, kollégáink a megye több pontján vállalták a koordinátori szerepet.
 • Dobozba zárt szépségek
  …akik ráadásul úsznak, futnak és repülnek is. Nem sportos háremhölgyekről lesz szó, hanem a bogarakról.
 • A barátságos Aggteleki-karszt
  Magas hegyekről itt szó nincs, nagy dunnaszerűekről igen. De ráadásul ezeket is a spájzban tartják Jósvafő mögött a határ felé, úgy kell odagyalogolni hozzájuk hosszú-hosszú álmosító mezőkön keresztül, hogy végre felmászhassunk rájuk.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem