Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

ÚJ GENERÁCIÓ NAPJA GEMENCEN

Új Generáció Napja címmel családi rendezvény keretében ünnepelte meg a Gemenc Zrt., hogy az elmúlt három évben 31 gyermek született az erdőgazdaság munkavállalóinak családjaiban. A Társaság fontosnak tartja, hogy olyan munkakörülményeket biztosítson a munkavállalói számára, amelyek hosszú távon garantálják a megfelelő munkalégkört, a biztonságot és a megélhetést.

Kiemelten fontos a Gemenc Zrt. számára, hogy női munkavállalói a gyermekvállalás során is biztonságban érezzék magukat, tudják, hogy az erdőgazdaság a szülést követően is visszavárja őket, segít a visszailleszkedésben, megértő módon támogatja a váratlan szülői feladatok ellátását is. Mindezeknek is köszönhetően az elmúlt 3 évben 31 gyermek született a munkavállalók családjaiban. Ezt az örömteli tényt ünnepelte meg a Gemenc Zrt. Az egész napos rendezvény legfontosabb pillanata a már tavasszal elültetett és gyökeret eresztett facsemeték örökbefogadása volt. Minden gyermek egy-egy saját facsemetét kapott. 

A Gemenc Zrt. számára a társadalmi felelősségvállalás ezen a területen sem újdonság, hiszen 2009-ben elindította a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” - akciót, amely során 17 megye 114 települése csatlakozott a mozgalomhoz. Összesen 17 ezer facsemetét ültettek el eddig az erdőgazdaság adományából. A nyolc éve útjára indított faültetési mozgalom legfőbb célja, hogy a felnövendő nemzedék érzelmileg is jobban kötődjön a fához, erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez. Fontos célként jelenik meg az is, hogy a gyermekek nemzettudata, lokálpatriotizmusuk, szülőhelyük megbecsülése, szeretete erősödjön. A Gemenc Zrt. mozgalmával a kedvezőtlen klímaváltozás hatásának mérséklésére is felhívja a figyelmet.

 

www.gemenczrt.hu 

További sajtóinformáció: 

Baricz Árpád

Beszédírók Kft. – PR ügynökség

Mobil: +36-30/4567-807 

e-mail: info@beszedirok.hu

Csonka Tibor vezérigazgató, Gemenc Zrt.

 

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem