Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • „Zöld szív” – erdészösszefogás a koraszülöttekért
  „Zöld szív” – ezzel az elnevezéssel szervezett az ÉSZAKERDŐ Zrt. jótékonysági fotókiállítást. A tárlaton a társaság dolgozói által készített képek láthatók a Miskolc Plaza emeletén. A fotók eladásából származó összeget a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház munkáját támogató Segíts Élni Alapítvány kapja, amely a koraszülött gyermekeket segíti.
 • MÓDOSUL A VADÁSZATI TÖRVÉNY
  Hende Csaba, az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának elnöke november 27-én törvényjavaslatot nyújtott be a következő címmel: Az agrárium versenyképességének javítása érdekében egyes törvények módosításáról.
 • Együtt ajándékoznak a gyerekek és a Mikulás Gemencen
  A legkisebbek is átélhetik az ajándékozás különleges örömét a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön, ha részt vesznek a „Segíts a Mikulásnak!” című rendezvényen. 2017. december 3-án, vasárnap a Mikulás nemcsak nekik ad ajándékot, hanem a gyerekekkel együtt, kisvonatra ülve meglátogatják a Vadmegfigyelőt, ahol almával, répával megajándékozzák az erdő állatait.
 • Karácsonyváró Vadász Szentmise
  Az OMVK Vadászati Hagyományokat Ápoló és Kulturális Bizottsága 2017-ben is megszervezi a Mátyás-templomban a Karácsonyváró Vadász Szentmisét és az ahhoz kapcsolódó orgona- és vadászkürt koncertet.
 • Rég nem látott méretű zergeállomány a Magas-Tátrában
  Az elmúlt másfél évben a Magas-Tátrában jelentősen nőtt a zergeállomány. Az állományfelmérés során 1263 példányt számoltak a hegység szimbólumának számító állatból – derül ki a Tátrai Nemzeti Park adataiból.
 • Magyarország sem kér az új fegyvertörvényből
  Magyarország is csatlakozik a csehek által indított perhez, amely az uniós fegyvertartási szabályok ellen hivatott fellépni.
 • Agancserdő a gúthi trófeaszemlén
  Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a gúthi trófeaszemlét. A Nyírerdő Zrt. erdészete a Zöld ház előtti tó körül tette közszemlére a barcogás idején terítékre hozott dámbikák agancsát.
 • Több száz szarvast videóztak le Udvar közelében
  Gung Csaba november 17-én egy nem mindennapi videót osztott meg az egyik legismertebb videófeltöltő oldalon.
 • Magyarország kiáll a nemzeti fegyverszabályozás mellett
  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy Magyarország Kormánya csatlakozott a cseh keresethez az EU ellen a nemzeti fegyverszabályozás védelmében. Semjén Zsolt elmondta, hogy a magyar fegyvertörvény ésszerűen szigorú és mentes a felesleges bürokráciától. Ezért nem akarjuk az EU elvárásának megfelelően visszaállítani sem a fegyverek kötelező műszaki vizsgáztatását, sem a fegyvertartási engedély öt évenkénti lejártát. A hírek szerint a keresethez Lengyelország is csatlakozik.
 • Holnap indul az ország legnagyobb Mikulás rendezvénye
  A Diósgyőri Mikulásvonat 15 éve Magyarország legtöbb látogatót vonzó Mikulás programja, ahol olyan ádventi hangulatot tud varázsolni a hegyek között kanyargó kisvasút és az ünnepi díszbe öltöztetett Lillafüred, hogy tényleg a Mesebirodalomban érezzük magunkat.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem