Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Szezonnyitás a Golden Trophy Hunting Kft.-nél
  A gerendási Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságnál jártunk osztrák vadászvendégünkkel, ahol Farkas László elnök fogadott minket.
 • Norvég vadászvendégünk meglőtte élete első aranyérmes őzbakját, a megyei fővadász hozta az aranyérmet.
  A Kondorosi Gazdák Vadásztársaság területén 05.05.-én sikeres vadászatban volt részünk.
 • Áprilisi csodabak Budakesziről
  Különleges vadászatnak indult... Április 27-ét írunk, erdei bakra megyünk. Esős, párás idő, nem sok esélyt sejtetett. A Pilisi Parkerőö Telki területe sok meglepetesést szerezett már. Most is így történt. Néhány perce indultunk el Forgács Attila hivatásos vadász kísérőmmel, jókora kandisznót láttunk meg az egyik nyiladékon. Lövésre nem adott esélyt...
 • Európa bakja Szamosszegen
  Egy kicsit talányos a cím, de mire végére ér az olvasással a kedves vadászcimbora, minden kiderül számára.
 • Ne nyúlj hozzá, ne vidd haza!
  Május elsejétől találkozhatunk a természetben a hazai csülkös vadfajok kicsinyeivel: az őzsuták, a gím- és dámszarvas tehenek a következő hetekben hozzák világra gidáikat illetve borjaikat.
 • Új alapokra került az OMVK működése
  Az elmúlt időszak változásaihoz igazították az Országos Magyar Vadászkamara működését az április 20-ai Országos Küldöttközgyűlés döntései. Új alapokra került a gazdálkodás, és a küldöttek támogatták az Elnökség által meghatározott célokat. Mindezt az új feladatok és az idei évtől rendelkezésre álló jelentős forrástöbblet is indokolta.
 • Elindult az OMVK új honlapja
  Az Országos Magyar Vadászkamara elindította új, egységes, központi honlapját. Az oldal továbbra is az omvk.hu címen érhető el, a jövőben itt és az innen nyíló megyei oldalakon lesznek elérhetők az információk az érdekképviselet – az Országos Szervezet és a megyei Területi Szervezetek – munkájáról. Az oldal a mai igényeknek megfelelően mobiltelefonon és tableten az adott eszközre optimalizált formátumban jelenik meg.
 • Rendezvénysorozat Széchényi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából
  Áprilisban a magyar vadászati kultúra kimagasló alakjára, Széchényi Zsigmondra emlékeztünk. Gróf Széchényi Zsigmond a Fejér megyei Sárpentelén gyermekeskedett. Itt tanult meg édesapja szárnyai alatt vadászni. Az írói vénával megáldott vadász könyveinek köszönhetően vált elfogadottá a hazai vadászirodalom. A kastélynak, melyben egykor élt, mára nyoma sincs, csak egy emlékkő és a kápolnatemető kertjében nyugvók nevei emlékeztetnek a régmúlt időkre.
 • MEGHÍVÓ – A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2017
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Állatorvostudományi Egyetem, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet idén is megrendezi immár hagyományosnak mondható, éves szakmai konferenciáját. Ez évben a rendezvényre április 5-én, szerdán 10 órától kerül sor, a helyszín változatlanul az Egyetem Aulája (1078 Budapest, István u. 2.)
 • Az apróvadas szimpózium most már vadásztársadalmi felelősség is
  A Cargill Takarmány Zrt., a Tolnagro Zrt. és a Perjési és Társa Kft. által közösen rendezett szakmai napon az eddigi legmagasabb létszám, 170 fő vett rész március 3-án a hódmezővásárhelyi Kentaur Panzióban.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem