Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Szakmai tanösvény a Roth Gyula Emlékerdőben
  Roth Gyula születésének napján adták át a Roth Gyula Emlékerdőben a szakmai tanösvényt a Soproni-hegység Asztalfőnek nevezett részén.
 • Hungarikumot ejtett el egy vadász Csatárpuszta közelében
  Súr és Csatárpuszta külterületén egy 62 éves férfi szürkemarhát ejtett el. A vadászengedéllyel egyébként rendelkező férfi ellen a Kisbéri Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. 
 • Országos Vadgazdálkodási Alap - 2017. évi felhívás
  Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége szeptember 28-ai ülésén elfogadta a vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató Országos Vadgazdálkodási Alap működési szabályait és a 2017. évi pályázati felhívást. A vadgazdálkodók az idei évben november 30-áig adhatják be pályázataikat.
 • Rendellenes bika Somogyból
  Josef Lückl osztrák vadászvendég szeptember 1-je óta 15 alkalommal leste ezt a bikát a Déd és Környéke Vadásztársaság területén Nemesdéden mire 20-án este végre rámosolygott a szerencse és el tudta ejteni ezt a 8,4 kg-os trófeájú 14-15 évesre becsült, érdekes agancsú gímbikát. BJ
 • Kína csatlakozott a CIC-hez
  Csütörtök délelőtt, a magyar Parlament épületében írta alá a Nemzetközi Vadvédelmi Tanácshoz (CIC) való csatlakozásról szóló dokumentumot a csaknem 1,4 milliárd lakosú Kína állami vadvédelmi szervezetének, a 600 ezer tagot számláló CWCA-nak a vezetője, Li Qingwen és George Aman, a nemzetközi – sőt immár mondhatjuk – világszervezet elnöke. Az ünnepélyes eseményre az Országház Gobelin-termében került sor, házigazdája Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar  Vadászati Védegylet elnöke volt, aki Marghescu Tamással, a CIC vezérigazgatójával együtt ugyancsak részt vett a csatlakozási szerződés megszületésének ceremóniáján. Semjén Zsolt ebből az alkalomból elsőként az ázsiai országot hívta meg hivatalosan a 2021-es Vadászati Világkiállításra kiállító országként.
 • A HARGITAI CSODASZARVAS!
  Mi vadőrök vegyes érzelmekkel várjuk minden évben a bikavadászatot. Mindig mondjuk, ha magunk lőnénk, már az első nap le lenne járva a bikavadászat. Nálunk, Erdélyben, a Hargitán a kárpáti bikák násza később kezdődik, mint a magyarországi testvéreiknél: szeptember 20-tól október 5-ig mondanám a bőgési csúcsidőt. 
 • KÖZLEMÉNY – A Nimród Vadászújság szeptemberi számának kutyás rovatában írás jelent meg „A német gladiátor: a Jagdterrier” címmel.
  A cikk számos állatvédő és egyéb szervezet, valamint magánszemély kritikáját váltotta ki. Ezzel kapcsolatban a következő állásfoglalást adom.
 • Népszerű volt a Zakatoló sátor az Erdővarázs rendezvényén
  A tavalyi év sikere után az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében idén is beköltözött az erdő a fővárosba, a budapesti Szabadság térre az elmúlt hétvégén. 
 • GEMENCI TISZTELGÉS
  Kopjafát avattak 2017. augusztus 26-án a gemenci erdőgazdaság elhunyt munkatársai tiszteletére. A Gemenc Zrt. fontosnak tartja, hogy az erdőgazdálkodásban, vadgazdálkodásban a társadalom számára értéket teremtő egykori szakembereknek maradandó emléket állítson.  A Karapancsai Kastély és Major történelmi díszkertjében állították fel és római katolikus szertartás szerint szentelték meg az emlékművet. Az avatáson Szatmári Jenő erdész beszédében így emlékezett:
 • Zalai Teríték – Országos Vadpörkölt és Borfesztivál Zalaegerszegen
  Szeptember első napjaiban, immár harmadik éve kerül megrendezésre Zalaegerszegen a Vadpörkölt és Borfesztivál. Az országos esemény elsődleges célja, hogy bemutassa Zala megye erdeinek rejtett kincseit, a kiváló zalai vadállományt és szőlőhegyeinek remek borait. 

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem